blogg

blogg

Dagboksanteckningar om vardagen m.m.

För att komma till hemsidan http://travarens.se

Lyssnat på

BöckerPosted by Kicki Sun, December 15, 2013 12:05
Jag läser ju dagligen böcker och har alltid även en ljudbok på gång.

Men jag är dålig på att redovisa mina lästa böcker, även om det var meningen från början, när jag la en egen kategori för böcker. Men med ca en bok i veckan, så är det många oredovisade böcker smiley
Men jag måste slå ett slag för den senaste. Karin Alvtegens Fjärilseffekten.

Jag har tidigare läst Skuld, Skam, Svek, Saknad och En sannolik historia och tyckt om dom alla, och den senaste var inget undantag, jag tyckte t.o.m. att det var en av hennes bättre.

En bil krockar av en oförklarlig anledning med ett tåg. Elva människor dör. Vad ledde fram till olyckan? Finns det något som ett exakt startögonblick? Vem mer än bilens förare bär skulden?

När Bodil drabbas av en obotlig sjukdom bestämmer hon sig att äntligen lämna sin man. Hon förbereder sig på att inte längre finnas. Tanken på döden skrämmer henne inte men hon behöver förstå varför livet blev som det blev. Varför har hon så ofta gjort det som förväntats av henne istället för att göra det hon själv faktiskt vill?

Bodil vill försöka närma sig sin vuxna dotter, Viktoria, som präglats av uppväxten med en dominant far och en undfallande mor. Men innan Bodil hinner berätta om sin sjukdom bryter Viktoria kontakten.

Fjärilseffekten handlar om att våra gärningar verkar långt utanför våra egna liv. Om den fria viljans kamp mot barndomens kraft, och om vår ovilja att försonas med tillvarons villkor. Att vi alla en gång måste ta farväl av livets angelägenheter.

  • Comments(4)//blogg.travarens.se/#post2564